Olemme koonneet Meillä on idea -sivustolle sinua varten tietopaketin, joka johdattelee yhteiskunnallisen yritystoiminnan pariin.

Löydät täältä yleistä tietoa yhteiskunnallisesta yrittämisestä artikkeleiden ja videoiden muodossa. Artikkelit muodostavat yhdessä kokonaisuuden nimeltään Yhteiskunnallisen yrittäjyyden opas.

Lisäksi sivustolla on Meillä on idea! -koulutusaineisto ryhmänvetäjien, kouluttajien ja opettajien käyttöön. Itse koulutus puolestaan on suunnattu ihmisille, jotka haluavat olla yhteiskunnallisia muutoksentekijöitä. Sitä suunnitellessamme mietimme erityisesti nuoria.

Kaikkialla maailmassa nuoret luotsaavat innovatiivisia ja menestyviä yrityksiä, jotka tuottavat ihmisille ja ympäristölle valtavat määrät hyvinvointia. Toivomme, että myös mahdollisimman moni nuori Suomessa tietäisi mahdollisuuksista vaikuttaa ja hankkia toimeentuloa yhteiskunnallisen yritystoiminnan kautta.

Mikään ei tietenkään estä koulutuksen tarjoamista myös muille, oikeastaan se olisi ihan suositeltavaa. Kuka tahansa nuoresta senioriin voi tutustua yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen ja ammentaa itsestään ja kanssakulkijoiltaan ideoita hyvää tekevään bisnekseen.

Kenties idean kipinä alkaa kyteä sinussakin. Suomen Setlementtiliitto toivottaa menestystä!

Yhteiskunnallinen yritys tuottaa ihmisille, eläimille ja ympäristölle hyvinvointia liiketoiminnallaan. Juuri tämä bisneksen ja hyvän tekemisen yhdistelmä tekee yhteiskunnallisista yrityksistä yhden kiinnostavimmista ja nopeimmin kasvavista liikkeistä maailmanlaajuisesti.

Julkaisutilaukset:

Yhteiskunnallisen yrittäjyyden opas sekä Meillä on idea! –koulutusaineisto on saatavilla myös painettuina julkaisuina. Meillä on idea! – Fasilitaattorin työkirja on kouluttajan työväline. Yhteiskunnallisen yrittäjyyden opas on puolestaan koulutukseen osallistuvalle oiva lisätiedon lähde.

Niitä voi tilata osoitteesta liitto@setlementti.fi

Yhteydenotot:

Suomen Setlementtiliitto ry
Meillä on idea –projekti

meillaonidea@setlementti.fi

TEKIJÄT:

Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.

JAY LAMB, SOCIAL ENTERPRISE ACADEMY: Meillä on idea! -harjoitukset.
JESSICA LEINO: Nutmond-symboli, graafinen toteutus, verkkosivujen ja julkaisujen visuaalinen ilme, julkaisujen taitto.
KIMMO J. LIPPONEN: Oppaan kappale 1.
PAULIINA LIUKKONEN: Verkkosivujen ja julkaisujen koordinointi ja toimitus, oppaan kappaleet 2 ja 3.
AINO ELINA MUHONEN: Oppaan kappaleet 4-9.
SANNA OVASKA: Julkaisujen toimitus.
JUHO PAAVOLA: Yrityskeissien haastattelut ja juttujen toimittaminen oppaaseen.
JOHN SALINERO: Animaatio, kuvitukset.
FRANS TIHVERÄINEN: Augmented Reality -tekniikka.
SAILA TYKKYLÄINEN: Oppaan kappaleet 10-12.
JUHA VALKEAJOKI: Yrityskeissien kuvaus, videointi ja leikkaus.
KARI VATANEN: Verkkosivujen tekninen toteutus.

Meillä on idea! –sivusto on yhteiskunnallisen yritystoiminnan tietopaketti. Sivuston on toteuttanut Suomen Setlementtiliitto. Sisältöä on tuottanut moninainen osaajien joukko. Yhteistyökumppaneina ovat olleet Social Enterprise Academy ja British Council. Kiitos Raha-automaattiyhdistykselle taloudellisesta tuesta!