Mikä on yhteiskunnallinen yritys?
Yleistä

Harjoituksessa osallistujat jakavat muille senhetkisen tietämyksensä yhteiskunnallisista yrityksistä. Lisäksi he pohtivat yhteiskunnallisen yritystoiminnan arvoja ja tavoitteita.

Tavoitteet

Osallistujat virittäytyvät koulutuksen teemaan ja oppivat perusasiat yhteiskunnallisesta yritystoiminnasta.

Materiaalit
  • vapaata tilaa
  • fläppitaulu ja tussi
Koulutuspäivä
Ensimmäinen koulutuspäivä
Harjoituksen kesto

15 minuuttia

Menetelmä
  1. Pyydä osallistujia järjestäytymään riviin asteikolla 1–10 väittämän ”tiedän yrittäjyydestä paljon” perusteella. Tämän jälkeen pyydä heitä järjestäytymään väittämän ”tiedän yhteiskunnallisista yrityksistä paljon” perusteella. Janaan järjestäytymistä voidaan aluksi harjoitella helpommilla väittämillä, kuten "herään mielelläni aikaisin" tai "pidän halailusta".
  2. Pyydä osallistujia kertomaan, miksi he vastasivat tietyllä tavalla ja mitä he omasta mielestään tarvitsisivat, jotta he voisivat siirtyä asteikolla eteenpäin. Vastaukset voi kirjata muistiin.
  3. Kerro osallistujille lyhyesti, mitä tarkoitetaan yhteiskunnallisella yritystoiminnalla ja mitkä ovat sen arvoja ja tavoitteita. Voit täydentää PowerPoint-esityksen runkoa tarpeesi mukaan (lataa ppt-esitys) ja käyttää fasilitaattorille tarkoitettua 'Lisätietoja diaesitykseen' -materiaalia (lataa pdf). Hyödynnä myös Yhteiskunnallisen yrittäjyyden opasta (lataa pdf).
  4. Näytä osallistujille video yhteiskunnallisesta yrityksestä

Tulosta sivu

Meillä on idea! –sivusto on yhteiskunnallisen yritystoiminnan tietopaketti. Sivuston on toteuttanut Suomen Setlementtiliitto. Sisältöä on tuottanut moninainen osaajien joukko. Yhteistyökumppaneina ovat olleet Social Enterprise Academy ja British Council. Kiitos Raha-automaattiyhdistykselle taloudellisesta tuesta!